d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Borgerservice for internationale borgere flytter i nye lokaler

30. marts 2019 - kl.1:19 - af:

AAA 600x250

Fra 1. april 2019 vil Rantzausgade 4 i Aalborg fungere som den ene indgang for internationale borgere i Nordjylland, hvor de kan få hjælp med alt lige fra ophold, skattekort og CPR-nummer til jobsøgning, iværksætteri samt kultur- og fritidstilbud.

Internationale borgere i Nordjylland har siden 2016 kunnet få hjælp i International House North Denmark til jobsøgning, iværksætteri og kultur- og fritidstilbud i

regionen og nu får International Citizen Service, borgerservicefunktion for internationale borgere, også til huse i International House. Dermed bliver huset den ene indgang for internationale borgere i Nordjylland.

International Citizen Service har tidligere været lokaliseret ved Statsforvaltningen, men fra d. 1. april overtager Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) Statsforvaltningens opgave med sager vedrørende EU-opholdsdokumenter. International Citizen Service består af SIRI, Skattestyrelsen,

Borgerservice og Workindenmark, og her kan man som international borger få ordnet alt papirarbejde herunder skattekort, CPR-registrering og ophold, som EU-borger. Når SIRI er flyttet ind, vil det for udenlandske arbejdstagere, fra lande udenfor EU, også snart blive muligt at få optaget biometri (fingeraftryk og ansigtsfoto) i International Citizen Service. Der vil også med tiden blive indført tidsbestilling, så internationale borgere kan få en endnu hurtigere betjening, når de ankommer.

”Det er vigtigt at internationale borgere, der kommer til Danmark for at arbejde, får en god start på deres ophold her, og det vil vi gerne bidrage til, med en god helhedsorienteret service” sige Anne Thorsen, chef for Borgerservice i Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Projektleder for International House North Denmark, Lasse Frimand Jensen deler Annes synspunkt og uddyber: ”Der bliver skabt bedre samarbejdsmuligheder og synergi ved at have borgerservicefunktionerne samlet sammen med hjælp indenfor jobsøgning, iværksætteri og fritidstilbud for internationale borgere. Derfor er håbet, at borgerne oplever en sammenhæng i den hjælp huset tilbyder, samt at de nordjyske virksomheder oplever en høj grad af service med at sikre deres internationale medarbejdere en god tilværelse i Nordjylland”.

Udover den hjælp man som international borger kan få i International House North Denmark, er det også muligt for virksomheder at henvende sig og få hjælp, når de har fået en ny international medarbejder.

International House tilbyder hjælp til at få den nye medarbejder, samt eventuelt medfølgende familie, godt på plads i Nordjylland, herunder håndholdt hjælp til jobsøgning, besøg og tur rundt i lokalområdet, vejledning om boligsøgning, fritids-og kulturtilbud samt meget mere. De medfølgende ægtefæller kan desuden deltage i International Houses’ program, Spouse Space, hvor han eller hun kan skabe sig et netværk, høre mere om blandt andet iværksætteri i Nordjylland, det danske arbejdsmarked, dansk kultur, frivillighed og sundhedssystemet.

Læs mere om ansøgning om opholdstilladelse til SIRI: www.nyidanmark.dk.

International Citizen Service har åbnet to dage om ugen:
Mandag: 9.00-13.00
Torsdag: 12.00 -16.00
Adressen er Rantzausgade 4, 9000 Aalborg

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion